orang yang sayang saya...

Friday, 3 February 2012

10 lelaki yang patut wanita tinggalkan...

assalamualaikum..
hye semua.. hari nie terlalu lapang.. so banyak mas untuk menulis dekat blog.. nie saya ada stu entry untuk kaum wanita kat lyar sana.... kepada kaum wanita,,, nie 10 tips untuk korunk.. tips ape... jom togk niehy..

10 lelaki yang korunk patut tinggalkan :
1. Lelaki yang sering mengucapkan kata sayang tapi tak mahu atau tak bersedia untuk menjalinkan hubungan yang lebih serius walau korunk dah kenal dye bertahun-tahun.so mknanya korunk bukan orang yang dye nk.. mybe korunk jgak xda dalam kamus hidup dye.
2. Lelaki yang sentiasa menghubungi korunk tak kira waktu. Biasa lelaki mcam nie akan mengeluarkan kata-kata manis bila dye sangat memerlukan korunk. tapi bila korunk memerlukannya dye langsung tidak muncul atau bagi banyak alasan untuk mengelak.
3. Lelaki yang selalu mengajak korunk keluar hanya sebagai teman tapi mesra. Kemana sahaja hanya korunk berdua.. Malangnya dalam hati lelaki itu tidak terdetik langsung untuk mengisi korunk dalam ruang hatinya yang kosong itu. jangan buang masa korunk dengan lelaki mcm ini.
4. Lelaki yang sudah mempunyai kekasih hati tetapi tetap mahukan korunk. Selalunya lelaki jenis ini mempunyai ramai teman wanita dan hanya mahu memenuhi nafsunya sahaja.
5. Lelaki yang hanya memandang dirinya sahaja yang betul. apa yang korunk buat adalah salah. Selalunya ketika menjalinkan hubungan dengan lelaki jenis ini korunk sering dimarahi atau ditengking kononnya korunk jew yang salah dalam sesuatu hal.menda kecik pown nak diperbesarkan.
6. Lelaki yang naif dan mementingkan diri sendiri. biasanya lelaki mcm nie tidak akan faham akan kehendak wanita. walau korunk dh berterus terang mengenai sesuatu tapi dye tetap tidak mengendahkannya. Lelaki jenis ini sering menganggap semua perkara adalah remeh dan selalu mengambil mudah sesuatu perkara.
7. Lelaki yang tidak tahu kehendak dirinya sendiri. kalau lelaki jenis ini tidak mengetahui apa kehendak dirinya sendiri, cuba korunk bayangkan bagaimana dye nk memahami masalah korunk jika hidup bersamanya nanti.
8. Lelaki yang tetap akan mengganggu korunk. Walaupun sudah diberitahu yang korunk terlalu sibuk tetapi lelaki ini tidak memperdulikannya. Lelaki jenis ini selalunya hanya ingin berkepit siang dan malam.
9. lelaki yang suka memburukkan lelaki lain dengan harapan korunk akan menjauhi lelaki yang diburukkan dye. Lelaki jenis ini selalunya kuat cemburu dan akan cuba sedaya upayanya supaya korunk tidak berhubung dengan lelaki lain. Nk kew korunk dikongkong oleh lelaki jenis tue?
10. Lelaki yang tidak dapat memberikan layanan yang betul pada wanita. korunk tak nampak ciri kepimpinan pada lelaki jenis ini. So mcm mne korunk nk sandarkan segala harapan pada lelaki seperti ini nanti?
So.. korunk pilih lelaki larh yang terbaik untuk korunk.. so baru la korunk tak menyesal dikemudian hari…


No comments:

Post a Comment